Materiály k přípravě na přijímačky

16. 4. 2023

Obsah

Pokud se chystáš na přijímací zkoušky na lékařskou fakultu, je důležité si dát pozor na hodinách přírodních věd v posledním ročníku střední školy a kvalitně se připravit na maturitu z biologie, chemie a fyziky. Pokud nejdeš z gymnázia, příprava na tyto předměty nejspíš bude trvat déle.

Doporučená literatura

Důležitým zdrojem informací jsou seznamy doporučené literatury, které poskytují jednotlivé fakulty. Převážně jsou to učebnice pro gymnázia, které pokrývají učivo odpovídající přijímacím zkouškám. Kvalitní přehlednou teoretickou bázi může poskytnout edice středoškolských učebnic Odmaturuj! a další doporučované učebnice jako Přehled biologie od Stanislava Rosypala či Přehled středoškolské chemie od Jiřího Vacíka.

Modelové otázky

Při přípravě na přijímací zkoušky je vhodné se seznámit s modelovými otázkami, které jsou dostupné na webových stránkách jednotlivých fakult, a podívat se na testy z minulých let. Pokud daná fakulta modelové otázky nevydává, můžeš využít specializované učebnice, které představují přehledný souhrn těchto otázek.

Kurzy

Pokud máš zájem o přípravný kurz, měj na paměti, že je důležité zvolit si kurz od ověřených a kvalifikovaných lektorů s dlouholetou praxí.

Studijní plán na přijímačky

K úspěšné přípravě na přijímačky na medicínu ti poslouží studijní plán. Najdeš v něm vše, co potřebuješ k úspěchu – videa, rady, typy strategie a samozřejmě spousty řešených úloh.
CHCI NA MEDICÍNU!
Tipy k přijímačkám
Tento web je nezávislý a není přímo spojen s žádnou lékařskou fakultou v ČR.
Scholastik s.r.o.
Lelekovice 755
664 31 Lelekovice
IČ: 14130823
DIČ: CZ14130823
Aplikace na Google play StoreDoustupné na App Store OSP Aplikace
Copyright © 2024 Scholastik s.r.o.