Jaké jsou šance na přijetí na medicínu?

Přijetí na medicínu, dostat se na lékařskou fakultu patří k nejtěžším úkolům v oblasti vysokoškolského studia. Statistiky ukazují, že více než 60 % uchazečů se nedostane na žádnou fakultu, na kterou podali přihlášku. Hlavním důvodem je nesrovnatelný poměr mezi počtem uchazečů a počtem dostupných míst.

V posledním akademickém roce se na osm českých lékařských fakult hlásilo stovky zájemců o studium v oboru všeobecné lékařství. Zhruba 20 % z nich bylo nakonec přijato. Přestože to může být demotivující, není důvod se vzdávat. Mnoho uchazečů neuspěje už na přijímacích zkouškách, a tak se vám může dostat šance v podobě uvolněných míst na fakultách, kde nedošlo k naplnění kapacity.

Pokud se rozhodnete pro studium na lékařské fakultě, mějte na paměti, že to bude vyžadovat velké úsilí a odhodlání. Dobře se připravte na přijímací zkoušky, zlepšujte své znalosti a dovednosti v oblasti přírodovědných předmětů, pracujte na své komunikaci a schopnosti prezentovat své myšlenky.

Na jaké fakultě mám největší šanci na úspěch?

V tabulce jsme vám shrnuli základní data o počtech uchazečů a počtech přijatých na jednotlivých fakultách v České republice, z čehož je vypočítaná percentuální úspěšnost. Z této tabulky vychází nejlépe 1. lékařská fakulta Karlovy univerzity a hned po ní lékařská fakulta na Ostravské univerzitě.

šance na přijetí na medicínu – Informace o počtu uchazečů na lékařských fakultách v ČR

Studijní plán na přijímačky

K úspěšné přípravě na přijímačky na medicínu ti poslouží studijní plán. Najdeš v něm vše, co potřebuješ k úspěchu – videa, rady, typy strategie a samozřejmě spousty řešených úloh.
CHCI NA MEDICÍNU!
Tipy k přijímačkám
Tento web je nezávislý a není přímo spojen s žádnou lékařskou fakultou v ČR.
Scholastik s.r.o.
Lelekovice 755
664 31 Lelekovice
IČ: 14130823
DIČ: CZ14130823
Aplikace na Google play StoreDoustupné na App Store OSP Aplikace
Copyright © 2024 Scholastik s.r.o.